Regeringen vil firedoble straffen for virksomheder og selvstændige, som snyder med corona-hjælpepakkerne.
Det viser lovforslaget fra regeringen, der vil skærpe straffe for coronarelateret kriminalitet, som Ritzau har fået fingrene i.
Hvis en erhvervsdrivende for eksempel får udbetalt en million kroner uberettiget ved at give forkerte oplysninger, vil det være svindel med offentlige midler og under normale omstændigheder give et års fængsel, men med forslaget lægges der op til fire års fængsel.
Forvirringen var total
Netop frygten for, ubevidst at komme til at snyde i forbindelse med hjælpepakkerne, fik i går handelslivet i Thy til at efterslyse klare linjer for reglerne.
For hvis de handlende frivilligt vælger at lukke ned, så er der umiddelbart intet i regeringens hjælpepakker der gør, at de er berettiget til at få kompensation. Reglerne siger nemlig, at man ikke må bringe sin omsætning kunstigt ned for at få del i hjælpepakkerne.
Men bekymringen var ubegrundet slog erhvervsminister Simon Kollerup efterfølgende fast:
– Man er selvfølgelig ikke tvunget til at holde sin forretning åben for at få kompensation for sine faste udgifter, hvis det kloge i forhold til den enkelte forretning og regeringens anbefalinger i øvrigt er at lukke den midlertidigt.
– Virksomheder, der lukker en butik frivilligt i en periode – for eksempel på grund af en markant nedgang i omsætningen – er også berettiget til at søge kompensation for dækning af virksomhedens faste omkostninger, fortalte Simon Kollerup.
LÆS OGSÅ:
/ritzau/
Foto: Rigspolitiet