At slå øjnene op med udsigt over Danmarks smukke landskaber og naturområder, mens der er frisk luft til næsen og en lun sovepose om kroppen er mere populært end nogensinde.
Nye tal viser, at antallet af danskere, der booker en overnatning i det fri på en af Naturstyrelsen store lejrpladser, er steget markant.
I det første halvår af 2018 var der godt 81.000 personbookinger af de store lejrpladser. Med mere end 102.000 personbookinger i første halvår af 2019 er der en stigning på mere end 25 procent i forhold til sidste år.
– Det er vigtigt for mig, at naturen er for alle. Den danske natur er helt fantastisk og kan give så mange oplevelser med familie og venner. Derfor er det en virkelig god nyhed, at rekordmange har taget naturen endnu mere til sig og sover i det fri, og jeg håber, at vi i de næste år ser tallet stige endnu mere, siger miljøminister Lea Wermelin.
Naturstyrelsen har 175 store lejrpladser på statens skov- og naturområder fordelt over hele landet. På disse lejrpladser er det muligt at overnatte under primitive forhold. De store lejrpladser kan bookes til grupper fra skoler, spejdere, klubber, familier og andre større grupper, hvis man vil sikre sig en plads i løbet af sensommeren eller efterårsferien.
– Selv om antallet af overnattende gæster i naturen slår rekord, er der stadig god plads til, at flere kan tage en nat i naturen – jo mere vi kommer ud i den danske natur og får den ind under huden, jo bedre bliver vi til at passe på den, siger miljøministeren.
Udover de store lejrpladser råder Naturstyrelsen også over en lang række mindre lejrpladser, som man dog ikke kan booke på forhånd. Her fungerer først-til-mølle-princippet. Man kan også slå teltet op i en af de over 200 statsejede skove med fri teltning. Det er derfor altid muligt at sove i skovbunden på Naturstyrelsens arealer et sted i landet.
Arkivfoto