Restaurant Tri i Agger, som ejes af køkkenchef Nicolas Min Jørgensen og hans hustru, Iben Dragsbæk Hansen, imponerede juryen med deres omhyggeligt tilberedte hummerret, hvor hummeren virkelig spiller hovedrollen. Retten præsenterer delikat hummerkød serveret med syltede hvide ribs, karsefrø og syltede nobilisgrankogler. Ved bordet afsluttes retten med en fløjlsblød sauce på hummerfløde, baseret på reduceret hummerfond og fløde, skilt med hummerolie.
Dommerpanelet roste Restaurant Tri for deres præcision og dybe respekt for de lokale råvarer:
”Med en fantastisk konsistens der bør opleves, brillierer retten med sin enkelthed og sit friske take på en kold hummeret. Hovedemnet står knivskarpt og tager opmærksomheden, og garnituren underbygger noterne i hummeren. Radisen giver ekstra konsistens og retten er smuk i alt sin enkelthed.” Lød motivationen.
Køkkenchef Nicolas Min Jørgensen lagde stor vægt på relationen til sine producenter:
”Vi har specialiseret os i de lokale råvarer og den historie, der ligger bag. Kvalitet er selvfølgelig afgørende, men vi prioriterer også, at vores fisk og skaldyr kommer fra lokale, selvstændige fiskere.”
Til stor applaus fra salen modtog Nicolas Min Jørgensen og hans team præmien – en check på 25.000 kr., overrakt af Jan Hansen fra Danmarks Fiskeriforening.
Nicolas Min Jørgensen udtrykte også sin begejstring for sejren:
“Jamen, det er helt fantastisk at vinde Årets Ret med Fisk & Skaldyr. Det betyder rigtig meget for os. Vi ligger jo helt ude ved Vesterhavet, vi kan se både Limfjorden og Vesterhavet, og det er en kæmpestor del af vores DNA. Jeg har også været så heldig at kunne tage min fisker med i dag – ham, der leverer hummerne til os. Jeg kan mærke, at selv en 50-årig vestjyde bliver rørt, og det er jo lige præcis dét, vi gerne vil. Vi vil gerne have, at de lokale i Thy, på Mors og andre steder forstår, hvilken råvarerrigdom de har omkring sig. Det gør mig virkelig glad!”
Alle fire nominerede restauranter til Årets Ret Fisk og Skaldyr 2024 var:
- Tri
- Aure
- Moment
- STUDIO
De 6 jurymedlemmer er:
- Svend Rasmussen (Tv-vært, kok og madanmelder v. TV2)
- Helle Brønnum Carlsen (forfatter, madanmelder v. Whiteguide, Børsen & Politiken)
- Mikkel Maarbjerg (forfatter, kok og direktør i Maarbjerg & Kirk)
- Daniel McBurnie, (kok og køkkenchef)
- Thomas Herman, (kok, forfatter, TV-vært)
- Anders Nicolajsen (chefkonsulent for Gastronomi & Foodservice, Landbrug & Fødevarer)
Kilde og fotos : Landbrug & Fødevarer