Efter vinterferien vendte landets 0.-4.-klasser tilbage til skolerne efter knap to måneders undervisning foran computerskærmene derhjemme.
De yngste elevers tilbagekomst kan aflæses i smittetallene fra ugerne efter genåbningen. Det skriver Berlingske på baggrund af en risikovurdering for uge 10 fra Statens Serum Institut (SSI).
Notatet viser, at incidenstallet blandt de seks-niårige børn steg mere end 20 procent fra uge 8 – hvor eleverne vendte tilbage til skolerne – til uge 9.
Konkret steg incidenstallet blandt børnene fra 86 tilfælde af coronasmitte per 100.000 personer i uge 8 til 108 tilfælde per 100.000 i uge 9.
Professor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet Lars Bjerrum kalder det for “en markant stigning”. Men samtidig siger han til Berlingske, at det er en naturlig konsekvens af, at de yngste elever vendte tilbage til den fysiske undervisning i februar.
– Umiddelbart kan jeg ikke finde nogen anden forklaring på, hvad der kan ligge til grund for så voldsom en stigning, siger Lars Bjerrum til avisen.
Antagelsen om, at smitten er sket på skolerne, underbygges af notatet om risikovurderingen fra SSI, skriver Berlingske. Her fremgår det således, at der er sket en stigning i antallet af mulige nye udbrud på landets grundskoler.
Ifølge Politiken har smittestigningen blandt de seks-niårige været størst i Region Hovedstaden og Region Syddanmark.
/ritzau/
Foto: Rune Borre-Jensen, Region Midtjylland