Thy baner vejen: Bygger idrætshal og sundhedshus sammen

Synergien mellem idræt og bevægelse, forebyggelse og behandling i civilsamfundets fællesskaber gør man nu alvor af i Thisted Kommune, hvor man fornyer det største idrætscenter i Thy og bygger et sundhedshus til ’Thyhallen’.

Den største idrætshal i Thisted Kommune ’Thyhallen’ bliver et nyt og visionært bud på at invitere sundhedsfaglige kræfter helt inden for dørene i idrætshallen og lade dem arbejde sammen med idrættens fællesskaber i civilsamfundet.

Lokale- og Anlægsfonden støtter projektet med 8 millioner.

– Lokale- og Anlægsfonden har tidligere udviklet projekter, hvor eksempelvis fysioterapeuter og andre sundhedsfaglige lejer sig ind i bygningen, men praksis er ofte, at man holder byggeri af sundheds- og idrætshuse adskilt – både funktionelt og organisatorisk. Det er vi nu med til at udfordre i Thy, som er et vanvittigt spændende eksempel på at introducere flere borgere til idræt og fællesskab, fotæller Ola Mattsson, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, i en pressemeddelelse.

Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune siger:

Ulla Vestergaard (S), borgmester i Thisted Kommune. Pressefoto: Bertel Bolt-Jørgensen

– Jeg er både glad og stolt over, at Lokale- og Anlægsfonden endnu engang støtter et af projekterne i Thisted Kommune til glæde for rigtig mange. Siden 2016 har kommunen arbejdet tæt sammen med cirka 50 forskellige interessenter og brugergrupper for at skabe sundhed, bevægelse og fællesskab for alle. Med fondens hjælp er vi nu et stort skridt tættere på det endelige mål, som igennem hele processen har været en vigtigt sparringspartner i forhold til at sikre kvalitet, og at udvikle et projekt der understøtter vores vision.

75 procent af huset bliver delearealer
Sundhedshuset vil både funktionelt, arkitektonisk og organisatorisk understøtte ambitionen om at introducere flere til idræt og fællesskab. 75 procent af arealet skal patienter og andre brugere dele, hvor fysisk aktivitet og foreningslivets sociale samvær er i centrum.

Man kan dyrke de fleste klassiske idrætsgrene i kombination med en bred palette af aktiviteter som triatlon, yoga, basketball, senioridræt, sportsdykning, kørestolsidræt, skate, parkour og fitness. Fleksible haller, en svømmehal, fitness- og sundhedscenter med behandlerrum vil gøre det muligt.

I ankomstarealet bliver etableret et grønt område ’haven’ og et mere intimt og diskret område til ophold, og udeområderne kan bruges fra morgen til aften. Tilgængelighed og universelt design bliver tænkt ind i bygningen, som vil tilgodese både socialt og psykisk udfordrede.

Erfaringer fra andre af Lokale og Anlægsfondens projekter viser, at det kan betale sig at lade brugere dele – både for fællesskabet og økonomien.

Projektet koster i alt cirka 112 millioner og realiseres i tre etaper.

Forfatter

Related posts

Top