Fra idag åbner Thy Whisky dørene for nye besøgslokaler, en ny gårdbutik, og en helt særlig whisky, som kun kan købes i Thy.
Sommerens rundvisninger og whiskysmagninger foregår på gården Gyrup i Sønderhå. Rundvisningerne finder sted resten af sommeren hver tirsdag, onsdag og torsdag i tidsrummet 15-17.
Det er et halv år siden Thy Whisky blev kåret som den bedste whisky i Europa. Og der er stor interesse for whiskyen:
– Vi har aldrig haft et skilt ved vejen, eller en fast åbningstid. Alligevel har vi haft mange besøgende her på gården. Vores whiskysmagninger har vi indtil nu afholdt i den gamle rå hestestald. Uden varme, men med masser af sjæl. Nu har vi fået indrettet et smukt smagelokale og en lille butik, hvor vi er klar til at byde turisterne velkommen, fortæller medejer Andreas Poulsen.
I butikken kan man købe den prisvindende whisky så længe lager haves, men også ost fra Thise af gårdens mælk, røgvarer og udskæringer af gallowaykød, korn og kerner fra Gyrups marker. Desuden et skiftende udvalg af øl lavet i samarbejde med forskellige danske bryggerier bryggeriet af malt fra gårdens malteri. Og der vil også være en lille udvalg af produkter fra andre økologiske gårde omkring Sønderhå.
Idag fra kl. 12-16 er der åbent hus, når de nye lokaler indvies med frigivelse af en ny whisky og kolde øl og saft og grillede pølser i gårdspladsen.
– Vi må ofte melde hurtigt udsolgt af vores whisky, så nu har vi tappet en særlig Distillery Edition whisky fra to gamle sherry fade, som vi har haft et godt øje til i noget tid, fortæller Andreas Poulsen, der samtidig afslører, at der kun er 274 flasker af den nye whisky, som kun kan købes på destilleriet, så længe lager haves.
Foto: Thy Whisky