Hvis du ikke er på Facebook, risikerer du at gå glip af vigtig viden fra bl.a. skolen, foreningen og arbejdspladsen.
Kort sagt risikerer du at du bliver lukket ude af fællesskabet.
Sådan lyder det samstemmende fra Ingeniørforeningen, Forbrugerrådet Tænk og en række eksperter i sociale medier. De opfordrer til, at man overvejer, hvilke platforme der bruges til at kommunikere med for ikke at ekskludere.
Det skriver Jyllands-Posten.
– Alternativerne er der, men de bliver ofte fravalgt, og det er problematisk, siger chefjurist i Forbruger rådet Tænk Anette Høyrup til avisen.
Ingeniørforeningen IDA efterlyser større respekt for de mennesker, som ikke ønsker at være på sociale medier. Herfra lyder det, at er problematisk, hvis man er på de sociale medier udelukkede for at kunne følge med.
Ifølge Astrid Haug, ekspert i sociale medier og selvstændig digital rådgiver, er det de seneste år blevet mere udtalt, at vores arbejds- og fritidsliv er filtret ind i sociale medier.
– Facebook er blevet den digitale infrastruktur, der ligger under det hele. Mange kan føle sig fanget af, at de har mange relationer på Facebook, som de har bygget op over en årrække. Det vil man på den ene side gerne bevare, men man har ikke lyst til, at det skal være på Facebook, siger hun.