Utraditionel løsning på EUC Nordvest

I disse dage kører EUC Nordvests pedeller og værkstedsassistenter rundt med materialepakker til en række af skolens elever og kursister. Pakker, der skal muliggøre praksisundervisning, selvom de fysiske lokaliteter pt. er lukket ned.

41 GF2-elever og 10 kursister er blandt de heldige, der kan supplere den teoretiske undervisning med læring i praksis, under den danske nedlukning.

En gruppe undervisere fra EUC Nordvest har nemlig formået at tænke ”ud af boksen” og finde en kreativ løsning på, hvordan en del af den praksisundervisning, der lige nu ikke kan afvikles på skolens område, alligevel kan finde sted.

Én materialepakke – tre praktiske opgaver
I byggeriafdelingen skal GF2-eleverne i gang med et større teknologiprojekt, der stiller krav til såvel teoretisk forståelse som praktisk kunnen.

Når eleverne ikke kan komme til praksisundervisningen, må skolen sørge for, at praksisundervisningen kommer til dem.

– Vi har sammensat et materialesæt, der kan skilles ad og genbruges igen, så eleverne ud fra ét og samme sæt kan løse minimum tre forskellige opgaver, forklarer uddannelseschef Thomas Schlichting fra Byggeriafdelingen på EUC Nordvest.

– Undervejs i forløbet vil der naturligvis være fællesoplæg på vores virtuelle platforme, ligesom underviserne står til rådighed for videochat. På den måde kan vi – på afstand – sikre, at eleverne får oparbejdet både teoretiske og praktiske færdigheder inden for faget, forklarer han.

Rygsprøjter leveret til døren
Samme metode gør Morsø Landbrugsskole, på Nordic Food College, brug af. Både i forhold til skolens anlægsgartnerelever, men også når der på onsdag skal bydes velkommen til 10 nye kursister på kurset ’Hånd- og rygsprøjtecertifikat’.

– Vi kører i øjeblikket rundt til kursisterne med materialepakker med rygsprøjter, dysser, filtre, kander og kalibreringsskiver. Det er helt afgørende, at kursisterne lærer, hvordan man opmåler korrekt, vælger den rigtige dysse og så videre – det er jo kemi, vi har med at gøre, så der er mange sikkerhedsmæssige aspekter, de skal have 100% styr på, fortæller uddannelseschef og forstander på Morsø Landbrugsskole, Jonas Lundgren Bach Korsgaard.

Foto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top