Vi er begyndt at tage mere let på coronarådene

Danskerne er begyndt at tage mere let på den smitteforebyggende adfærd.

Det viser den seneste Hope-rapport fra Aarhus Universitet, hvor danskernes holdning og adfærd under epidemien undersøges.

Ifølge rapporten er der blandt danskerne faldende tillid til den politiske strategi bag coronahåndteringen. Det begynder også at sætte sig i danskernes adfærd, da man ser lidt flere personer og holder lidt mindre afstand.

– Det er bekymrende fra et epidemikontrolsperspektiv, hvis folk begynder at se flere personer, siger professor Michael Bang Petersen, som står bag rapporten.

– Samtidig er det også bekymrende set fra et mere overordnet perspektiv, hvis tilliden til myndighederne og regeringen begynder at falde. Vi skulle jo også gerne have relationen mellem borgere og stat helskindet ud på den anden side, siger Michael Bang Petersen.

Med til historien hører det, at danskerne under coronaepidemien har udvist høj tillid til strategien bag coronahåndteringen.

I rapporten bemærkes det således, at faldet i tilliden sker fra høje niveauer af smitteforebyggende adfærd, når der sammenlignes med hele coronaperioden.

Dårlige forklaringer
Michael Bang Petersen har et par bud på, hvorfor tilliden er faldet den seneste tid. Blandt andet peger han på, at myndighederne ikke har været gode nok til at forklare helt præcist, hvorfor man frygter spredningen af den mere smitsomme coronavariant B117.

Derudover kan flere borgere være påvirket af, at myndighederne ikke er gode nok til at forklare, hvad der er den langsigtede strategi for at komme igennem coronaepidemien.

Den mangelfulde kommunikation kan være særligt problematisk i øjeblikket, hvor der er relativt lave smittetal, men de hårde restriktioner fortsætter.

– Så det er ret afgørende, at man formår at forklare den enkelte borger, hvad strategien er, hvorfor vi står i den her situation, og hvad der holder myndighederne tilbage fra at åbne mere op, siger Michael Bang Petersen.

/ritzau/

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top